Tarot

Wegens drukte i.v.m. consulten heb ik besloten om voorlopig geen cursussen Tarot te geven

Wat is Tarot.

Tarot is een al eeuwen bestaand kaartspel dat allerlei levenswijsheden samenvat in visuele voorstellingen.
De Tarot is een mooie manier om contact te krijgen met je onbewuste en dient als inspiratiebron voor je ontdekkingsreis naar je innerlijk, voor inzicht, intuïtie en inspiratie.
Elke Tarotkaart heeft een afbeelding die symbool staat voor een bepaald archetypen.
Ze worden symbolisch uitgedrukt in godsdiensten, volksverhalen, mythen, sprookjes en ook in de Tarotkaarten.
Alle 78 Tarotkaarten, met hun eigen betekenis, zijn belangrijk en nodig om het Tarot-systeem volledig te begrijpen en om het daarna voor jezelf of voor een ander te kunnen duiden.

De Tarot bestaat uit 78 kaarten, te weten:

De Grote Arcana. De Grote Arcana bestaat uit 22 kaarten (troefkaarten 0 t/m 21) en vormen het belangrijkste gedeelte van de Tarot.
De volgorde bezit een bepaalde opbouw.
De kaarten van de Grote Arcana vertegenwoordigen de gang door het leven. Deze kaarten kunnen worden gezien als een symboliek van de levensweg van de mens.
Als mens doorlopen we allemaal een aantal levensfases: van kind tot volwassene, van volwassene naar ouderdom.
Deze kaarten betreffen betekenisvolle momenten die samenhangen met de grote levensvragen van de betrokkene.

De Kleine Arcana. De kleine Arcana bestaat uit 56 kaarten (4 series van 14 kaarten).
Elke serie bestaat uit 4 Hofkaarten en 10 Getalskaarten.
De 4 series zijn: Staven (Vuur), Bekers (Water), Zwaarden (Lucht) en Munten of Pentakels (Aarde).
De 4 Hofkaarten zijn: Schildknaap, Ridder, Koning en Koningin.
De kaarten van de Kleine Arcana betreffen de kleinere levenslessen die op een bepaald moment van belang zijn.

De Tarotkaarten helpen je om het onbewuste naar je bewustzijn te halen.
De Tarot dient als wegwijzer en inspiratiebron voor het in contact komen met je onbewuste.
De Tarot is in de eerste plaats een mogelijkheid tot ontwikkeling, en om een beter begrip van jezelf en het leven te krijgen en is een machtig mooi coachingsinstrument.
Zolang je het als een spel ziet, dat je de ogen kan openen voor bepaalde mogelijkheden, is er niets aan de hand en kan het leerzaam zijn voor de bijdrage aan je persoonlijke groei en ontwikkeling.
Als genezer is het van belang om op een diep niveau met de kaarten te werken, zodat ze helpen de cliënt in contact te brengen met wat er in hem/haar leeft.
Het werken met symbolen en afbeeldingen van de Tarotkaarten kan je helpen je intuïtie te integreren in de theoretische kennis van de kaarten.
Als je met de kaarten gaat werken zal je tot de ontdekking komen dat de Grote Arcana de levenslessen aangeeft en de Kleine Arcana de omstandigheden aantrekt om je levenslessen te vervullen. De Hofkaarten geven het gedrag weer om je te laten zien hoe met deze omstandigheden om te gaan. Je kennis wordt dieper door de verschillende leggingen waarbij tevens de theorie wordt behandeld.In deze cursus gaan we uitgebreid in op de 22 kaarten van de Grote Arcana en de 56 kaarten van de Kleine Arcana en leer je deze kaarten intuïtief te kunnen duiden.
Je leert de kaarten duiden vanuit je gevoel, afgestemd op de vraag of situatie.
Begingedrag: voor een ieder die de ontdekkingsreis van de TAROT wil leren ontdekken, en is tevens een machtig mooi coachingsinstrument.
Wat leer je: Door de kaarten te leren bekijken en in te voelen, kun je ze gebruiken als verlengstuk van jouw intuïtie om inzichten en adviezen te krijgen.
Tevens worden er met diverse legpatronen gewerkt.
Doel van de cursus: aan het einde van deze cursus heb je voldoende kennis om legpatronen te duiden voor jezelf, voor anderen of in je eigen praktijk.