Workshop Pendelen en Spiertest

Deze workshop verschaft je een handige methode voor een feedback van je onbewuste of je intuïtie. Het kan je helpen een antwoord te krijgen op bepaalde vragen, of om iets te controleren.
Pendelen is het raadplegen van je onbewuste. Via vragen beweeg je onbewust de pendel in een bepaalde richting. Aan de hand van die richting kan je een antwoord interpreteren.
Het bewegen van de pendel gaat niet via spierkracht, maar meer d.m.v. energie en/of gedachten kracht.

Ben je goed in contact met je intuïtie, en durf je daarop te vertrouwen, dan weet je meestal wel de juiste keuzes te maken. Mocht je daar echter niet in slagen, dan kan je gebaat zijn bij een eenvoudig hulpmiddel zoals de spiertest.

De spiertest is een handige methode voor een feedback van je onbewuste of je intuïtie. Energetisch zou je kunnen zeggen dat, wanneer je aan iets moois denkt, of iets dat goed is voor je, of je aura, daardoor ook je spieren sterker worden. Bovendien is het voordeel van de spiertest dat je die zelf kunt uitvoeren.

Een wellicht bekende spiertest is die waarbij je een arm horizontaal uitsteekt, die iemand anders vervolgens probeert omlaag te drukken. Stel dat je wilt testen of een voedingsmiddel geschikt voor je is, dan houd je met een hand een het middel vast en de andere arm steek je uit. Iemand anders probeert dan deze arm omlaag te drukken. Gaat dat makkelijk, dan is het middel wat je test ongeschikt, gaat dat juist zwaar, dan is het middel geschikt voor je. Nadeel is dat je hier natuurlijk wel een helper bij nodig hebt

Met de zogenaamde o-ring test, afkomstig uit de Kinesiologie, heb je een methode om de spiertest alleen uit te voeren. Hierbij maak je van je duim en wijsvinger een rondje en haakt er dan met de duim en wijsvinger van je andere hand in, zodat je twee in elkaar grijpende rondjes krijgt. Vervolgens probeer je met de ene cirkel of je de cirkel van de andere hand kunt verbreken (of je makkelijk je duim en wijsvinger uit elkaar trekt). Spreek van tevoren met jezelf af of ‘ja’ een sterke spier is (de cirkel is moeilijk te verbreken) of juist een zwakke spier (de cirkel laat zich makkelijk verbreken).

Wat mag je verwachten. In deze workshop gaan we uitgebreid in op het werken met de pendel en het doen van de spiertest. De volgende onderwerpen worden behandeld.

Pendelen.
-Wat is pendelen.
-Hoe werkt een pendel.
-Toepassingen.
-Voorbereiding voor het Pendelen.
-Pendel procedure.
-Bewegingen van de pendel.
-Hoe formuleer je een vraag.
-Waar moet je op letten bij het gebruik van een pendel.
-Soorten pendels.
-Reinigen van je pendel.
-Pendel hulmiddelen.
-Oefeningen met pendelkaarten.

Spiertest.
-Wat is de spiertest.
-Welke soorten spiertesten zijn er.
-Hoe bepaal je wat Ja of Nee is.
-Toepassingen.
-Hoe formuleer je een vraag.
-Hoe test je het antwoord.
-Wat is de meest geschikte methode.
-Voordelen van de spiertest t.o.v. het werken met de pendel.

De workshop wordt gegeven in het Spiritueel Centrum Manyana

Kosten: zie tarieven.
Het meenemen van een pendel is niet noodzakelijk.